EU projekt – Uspostava mobilnih timova peer podrške

U srijedu, 1. srpnja 2020. u prostorijama Udruge Lukjernica u Dubrovniku, održali smo jednodnevnu informativnu i iskustvenu radionica za osnivanje grupa peer podrške u okviru projekta “Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama”. Devetnaest (19) sudionika okupilo se već u 9:30 i nakon početnog upoznavanja, od 10 sati aktivno sudjelovalo na radionici sve do 15 sati.

Jučer, 2. srpnja 2020. održali smo prvi dio dvodnevne radionice za facilitatore grupa peer podrške (trening za facilitatore) u okviru projekta “Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama”, ponovno u prostorijama Udruge Lukjernica. U 9:30 sati okupilo se 14 sudionika koji su svi sudjelovali na jučerašnjoj jednodnevnoj informativno-iskustvenoj radionici. Uz aktivno sudjelovanje svih sudionika radionicu smo priveli kraju nešto nakon 15:00 sati poprilično umorni, ali u pozitivnoj i opuštenoj atmosferi.

S današnjim danom 3. srpnja 2020. u prostoru Udruge Lukjernica okupilo se nas deset sudionika te smo u odličnoj radnoj atmosferi priveli kraju našu dvodnevnu radionicu za facilitatore grupa peer podrške (trening za facilitatore) u okviru projekta “Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama”. Kakvi su dojmovi možda najbolje opisuju slijedeće rečenice iz evaluacijskih listića:

– Na pitanje – Što mislite da je bilo dobro u našem pristupu?

dobili smo odgovor – Način na koji ste pojašnjavali, razgovarali i davali nam informacije kako se postaviti u različitim situacijama. – i odgovor – Otvoreni dijalog!

– Na pitanje – Što vam je bilo najkorisnije? – dobili smo odgovor – Najkorisnije mi je bilo govoriti o zadanoj temi jer mi je to inače veliki problem govoriti pred drugim ljudima. – i još jedan – Najkorisnije mi je bilo što sam pobijedila strah i sram i govorila pred drugima.

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *